сряда, 18 май 2016 г.

„Короната“ от Кийра Кас

„Изборът“ от Кийра Кас е една невероятна поредица, която си струва всеки един отделен момент, a „Короната“ ни представя един изключително добър завършек на тази история започнала с Америка и Максън и стигнала до Идлин Шрийв.

Петата, и последна, книга от поредица започва от този момент при който приключи и предшественицата ѝ, което се оказа добра идея. По този начин читателят има възможността да разбере как се отразява случилото се в „Наследницата“ върху героите и техните бъдещи постъпки, което се забелязва най-вече в главната героиня.
Кийра Кас успява за пореден път да заплени читателите, благодарение на стилът си на писане, но и изграждането на цялостният свят в поредицата.

Опасявах се, че краят на романа няма да е чак толкова приятен за мен самата, но веднага след започването на книгата осъзнах, че няма от какво да се притеснявам – още от самото начало бе поддържан интересът, който предизвика четвъртата книга, като това продължи до последната страница на „Короната“.
Книгата ме заплени с магията, която съдържаше в себе си, а след затварянето и на последната страница осъзнах, че този свят ще ми липсва. И знам, че тази поредица ще продължава да ми носи много усмивки и приятни спомени дори и занапред.

Романът предразполага читателят, препраща го от една емоция в друга и по този начин той бива засипан от най-различни чувства – щастие, тъга, сълзи, усмивки. Авторката е успяла да съчетае всичко това по един красив, но лековат, начин и постига краен резултат, който впечатлява четящият.
Книгата се чете бързо, благодарение не само на приятният стил, но и заради по-краткият си обем откъм страници. Преспокойно може да затънеш дотолкова в този свят, че да не усетиш кога си стигнал до дългоочакваният финал, който оставя едни топли чувства.
Обратите в „Короната“ също бяха налице. Някои не чак толкова приятни – други предизвикваха бурни реакции на щастие, но заедно с тях, книгата на Кас се превърна в това, което е.

Самата идея е по-концентрирана върху главната героиня, не толкова върху самият ѝ избор.
И макар в предишната книга, когато се запознавахме с нейният характер, тя да изглеждаше по-безчувствена и наивна, тук Идлин бива една достойна наследница на трона. Показва страни от своя характер за които народът не е и подозирал, че може да се крият зад лицето ѝ. Израстването ѝ е явно – промяната се усеща още от началото, а тя самата настъпва постепенно, с всяка една следваща глава от романът. Доказа се като по-силна и решима личност, понякога търсеща одобрение, но въпреки това способна да вземе тежки решения за бъдещето на Илеа.
Момчетата, които достигнаха до този етап на събитието, бяха очарователни. Всеки един от тях беше допринесъл с нещо към Идлин, а самата привързаност, която се изгради между всеки един от тях и  бъдеща им кралица, се усещаше. Те бяха успели да опознаят истинската ѝ страна, което малко хора са постигнали. Както при нея, то така и при тях се усеща промяна – не толкова драстична, но достатъчна за да се усети, че те напълно бяха заслужили мястото си дотук, но и доверието на главната героиня.
Америка и Максън, която любовна история е пленителна, се доказаха като родители, заслужили уважение, но и едни от най-добрите владетели на страната си. Тук за пореден път читателят става свидетел на това колко силни са чувствата им един към друг.
source: tumblr
С всички членове на кралското семейство, момчетата от изборът се доказаха като също едно такова на главната героиня с цялата подкрепа, която те ѝ оказваха и всеки щастлив миг, който ѝ подариха.
Кийра Кас изгражда героите на ниво, на което сме способни да ги почувстваме близки до себе си.
Резултатът от израстването на всеки един от тези кандидатите оказваше въздействие върху останалите, при което всеки един от персонажите, които срещнахме се превърна в този, който трябва да бъде.

„Короната“ съчетава в себе си интересна и добре развита история, израстване на героите, усмивки и сълзи, но най-вече любовта и докосването до нея. Кийра Кас завършва поредицата си по един докосващ начин, поради който ти се иска още и още от историята в този свят. Това бе един достоен край за тази, предизвикала бурни емоции в читатели по цял свят, поредица при която винаги ще се завръщам, знаейки че моментите ми на щастие ще продължат дълго време след това.
„Изборът“ от Кийра Кас е достойна за възхищение поредица, благодарение не само на красивите си корици, но и всичко, което успява да съчетае в себе си от самото начало до самият край.
„Може би не първите целувки трябва да са незабравими, а последните.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар