събота, 30 април 2016 г.

April Wrap up and May TBR

4/12
Напоследък желанието ми за четене го има, докато не започна дадена книга, а самият им избор ми отнема повече време отколкото отделям за техният прочит.
Месец април успях да прочета три книги, които за сметка на техният брой, се оказаха едни от най-добрите до този момент.
Първата, с която започнах и месецът, беше "Въздигната" от Аманда Хокинг, чиято трилогия "Трил" започнах още през март. Макар и с предвидими събития, всяка една от тях беше лека и подходяща за това време от годината. По една или друга причина очаквах да бъдат нещо по-сухо и далеч не толкова интересно, но дори и да не се превърнаха в любими четива, то те са добре дошли за тези, които тепърва навлизат в тази общност от четящи.
Изключително доволна останах и от „Кралица на сенките“ от Сара Дж. Маас, която се оказа най-добрата на авторката от цялата поредица до сега. Наситена от нестихващо действие, Маас е успяла да запази тази черта на книгите характерна още от самото начало, но заедно с това я преплита и с нови елементи. Цялото ревю може да прочетете тук.
„Самодива“ от Краси Зуркова се оказа последното четиво за този месец на което обърнах внимание, но което напълно го заслужаваше. Дебютният роман на писателката преплита гръцка митология заедно с характерни за България места и митове. Романът съдържа в себе си достоверност, но и щипка фентъзи, което е в умерени количества. Самият стил на авторката е приятен и доставя удоволствие от четенето, потапя те в този свят на Самодиви и проблемите на Теодора Славин. По-подробно мнение скоро.

Месец май ще измине най-бързо от тези до този момент. А заедно с всички класни и изпити, идва и излизането на някои нови книги - началото на нова поредица или краят на много обичана такава.
„Скритият оракул“ от Рик Риърдън е една от тях. Винаги щом предстои излизането на книга на чичо Рик се вълнувам, а именно заради този изпълнен с приключения свят, но и лекият стил, чрез който авторът успява да предаде цялостното съдържание.
„Уинтър“ от Мариса Мейър, които читатели, обичали този свят, продължение очакват от доста време. За кратък период в краят на миналата година и началото на тази, се превърнах в една от тези, които обичат света на Синдер и нейната свита. Няма как да не спомена, че дори и изминали около три месеца, този свят ми липсва.
Предпоследната, която очаквам с доза интерес е „A Court of Mist and Fury“ от Сара Дж. Маас. Първата от новата поредица на авторката постави добра основа, любопитно ми е в каква посока ще се развие действието в нейното продължение.
И не на последно място - „Короната“ от Кийра Кас при която не знам вече какво да очаквам. Единствено мога да се надявам, че тя ще бъде издадена в срок и ще бъде най-добрият финал, възможен за тази поредица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар