четвъртък, 30 април 2015 г.

Book Combo Tag

Видях в блога на Ана, че ме е тагнала и ето го и него.


1.Кои двама автори бихте искали да обединят авторските си умения в една обща книга? - К. Армстронг и Дж. Л. Арментраут, предполагам, че няма да излезе отрицателно ако това се случи.


2.Коя е любимата ви съвместна работа между автори?- - Не съм чела общи работи между автори, а единствената за която се сещам в момента е "Сняг вали" (която така и не успях да прочета тази зима) и серията "Училище за вампири" на П. С. Каст, Кристин
Каст, която обаче никак не ми е към списъка на любимите.



3.Ако можехте да комбинирате две истории и да ги направите на една обща книга, кои щяха да бъдат те и какво щеше да стане заглавието им? -"Създадена от дим и кост" и "Реликвите на смъртните", би станало интересно от тези два свята, ако се съберат в едно.

4.Кои двама герои от различни книги, бихте събрали заедно? - Колкото и да искам това да го направя, просто във всяка една книга героите са толкова добре подбрани, че сърце не ми дава да си ги представя с някой друг.



5.Кои два свята от различни книги, бихте искали да видите заедно в един епичен свят? - този от "Рубиненочервено" на К. Гир и "Най-тъмните сили" на К. Армстронг.



6.Коя поредица ще се радвате да видите събрана в една книга? -"Вълците от Мърси Фолс", действието до втората книга се развива доста добре, не че не е така и в третата, но има нещо в нея, което ме принуждава да искам да видя какво ще бъде, ако всичко бъде в една по-голяма книга.

7. Кой тагвате? - Илияна и всеки друг, който желае да направи тага.

петък, 24 април 2015 г.

„Рубиненочервено“ от Керстин Гир

От доста време исках да прочета "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир, а щом ми се отдаде възможност за това, проточих действието до максимум.

Първата книга, "Рубинено-червено" ми беше пределно ясно какво и кога ще се случи, поради това, че направих грешката да изгледам филма преди да прочета книгата. И съжалявам, защото ако не го бях направила, то книгата щеше да е завършена за два дни и да е вече в топ десетката с най-интересните, които съм чела до този момент.

Самият сюжет е доста интересен. Все пак кой не обича пътуване във времето?
Адски ми харесва персонажа на Гидиън, въпреки че на места ме дразнеше с поведението си. Но пък за сметка на това, действията между него и Гуен се развиваха повече от добре. Нещата
при тях се пасваха доста добре.

Повечето не харесват Шарлот заради държанието й. Но пък от друга страна - тя е пропуснала забавленията като дете, тренировките и всичко останало за първият й път, когато ще пътува във времето са доста натоварващи. Особено ако ти се случва откакто се помниш и не си изживял детството. Всъщност майка й също допринася за поведението на Шарлот. Но като цяло е доста добър персонаж при положение, че при нея това е бил живота й от както се е появила на бял свят.

Как да не обичаш семейството на Гуендолин? Те са толкова добри, а братчето й е най-доброто братче за което съм чела до сега. Леля Мади е доста необичаен персонаж, но пък се връзва с пътуването във времето.

Графът ми е доста антипатичен от самото начало, по-точно от срещата му с Гуен и Гидиън. След това така и не се нассилих да открия нещо по-добро в него, което да ми привлече вниманието и да го харесам като персонаж.

Люси и Пол в "Рубинено-червено" ми се сториха доста интересни, едни от най-интересните герои в първата книга; но доста ме изненада това, което се случи в "Сапфирено-синьо" (разбира се, филма отново пререди книгата)

Книгата не беше скучна и без развитие; всъщност е доста добре написана, има доста интересни моменти и си заслужава. Друг е въпросът дали харесвате този тип книги или не.